Povesti de groază
Salut! Dacă îţi place să scrii, să desenezi sau pur şi simplu să citeşti legende înfricoşătoare, înregistrează-te aici!

Hai, apasă, apasă, apasă...apasăăăăăă!

Glumeam, eşti bine venit să te înregistrezi.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Povesti de groază
Salut! Dacă îţi place să scrii, să desenezi sau pur şi simplu să citeşti legende înfricoşătoare, înregistrează-te aici!

Hai, apasă, apasă, apasă...apasăăăăăă!

Glumeam, eşti bine venit să te înregistrezi.
Povesti de groază
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Vasul Alkimos

2 participanți

In jos

Vasul Alkimos Empty Vasul Alkimos

Mesaj Scris de Ionuţţţ. Sam Aug 24, 2013 11:45 am

The Alkimos a fost un vas comercial, care a naufragiat in coasta de nord a orasului Perth, Australia in 1963. Epava este astazi un loc faimos pentru scufundari ,dar is un loc interesant pentru
pasionatii de fantome si paranormal.

Vasul a fost construit de catre americani in timpul World War II, si a fost lansat in 1943 cu numele de Viggo Hansteen. Dupa razboi, vasul a fost vandut unei companii grecesti, care l-au redenumit AlkimosI, cuvantul grecesc pentru “puternic”. Ca Alkimos, vasul a strabatut oceanele lumii timp de 20 de ani. In martie 1963, cand ambarcatiunea se intorcea din Jakarta, vasul s-a intepenit intr-un recif. Au iesit cu greu de acolo si s-au indreptat spre cel mai apropiat port, Freemantle, unde a stat doua luni in reparatii. Dupa o disputa in legatura cu banii, vasul a parasit portul cu directia Hong Kong. La cateva ore de la plecare, cablul de remorca a cedat, iar vasul a esuat inapoi la tarm. Un an mai tarziu, vasul a fost pus din nou la treaba cu directia Manila, dar ancora s-a rupt de data asta, si vasul a fost impins iarasi la mal. De data asta, vasul a fost mult mai avariat, iar oficialii au decis sa-l vanda, dar incercarile de vanzare au intampinat dificultati atunci cand in 1969, niste lucratori au raporatat sunete fantomatice, iar in aceeasi noapte toti muncitorii de recuperare au fost goniti de pe vas de catre un incendiu misterios. Din acel moment, vasul a fost total abandonat si lasat in apa, unde si in ziua de astazi se poate vedea de pe mal. De-alungul timpului atat in anii de activitate, dar si dupa ce a naufragiat, vaporul a fost locul unor intamplari ce au dus la teoria cum ca vasul ar fi bantuit sau blestemat:
* In timpul constructiei in grada a vasului, cativa sudori au fost prinsi in carcasa vasului, pierzandu-si vietile. Se spune ca fantomele lor inca sunt prezente pe vas.
* In anii de activitate, mai multi muncitori au raportat aparitia misterioasa unui caine mic in camera motoarelor.
* La bordul vasului, in anii de razboi, a avut o crima/sinucidere.
* Caii, care merge pe plaja, refuza sa treaca prin dreptul vasului.
* Aparitia fantomatica a unui om, botezat Harry, a fost raportata de foarte multi oameni care au lucrat pe vas, dar si de pescarii localnici. Se spune ca Harry apare incaltat cu cizme de piele si o pelerina de ploaie.
* Lucratorii de pe vas au raportat multe fenomene paranormale, incluzand sunete misterioase si fantomatice de pasi, plus lucratorii se simteau urmariti noaptea si auzeau pasi in urma lor. S-au raportat sunete ciudate si miros de mancare calda venind din galera, dar mereu cand mergeau sa investigheze nu gaseau nimic, ca atunci cand inchideau usa, mirosul si sunetele sa revina. S-a raportat si miscarea obiectelor prin aer, plus aparitii si disparitii misterioase.
* La un moment, un cuplu proaspat casatorit fusesera incredintati cu ingrijirea vasului. Sotia, care era gravida, a suferit o cazatura dura, in urma careia a pierdut copilul.
* Herbert Voight, un innotator faimos in zona, a incercat sa innoate de la plaja pana la o insula ceva mai departe. Nu a mai fost vazut niciodata, iar craniul sau a fost gasit langa epava in 1969.
* De-alungul timpului, vaporul a fost cumparat si vandut de 8 ori. Se zice ca fiecare cumparator, cat timp a avut vasul in proprietatea sa, a avut parte doar de ghinion, fie ca era vorba de faliment sau probleme in viata personala si de sanatate, care s-au terminat brusc odata cu vanzarea mai departe a vasului.
* Ghinion si belele au avut parte si cei care au luat contact cu vaporul. Un inspector de vase, a murit intr-un accident de avion la o luna dupa ce a inspectat vasul. Comandantul vasului din timpul razboiului, Jack Wong Sue, a suferit si el multe accidente, cel mai notabil fiind cand a fost internat cu probleme respiratorii grave, dupa ce cu o seara in urma investigase vasul.
* Multe alte povesti despre momente cand vase trecute pe langa Alkimos au fost foarte aproapede scufundare, probleme mari cu motoarele sau accidente sunt raportate de alte vase ce au trecut prin preajma epavei. De asemenea, muti vizitatori au suferit mici accidente, vizitand epava.
Ionuţţţ.
Ionuţţţ.
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 349

Data de inscriere : 18/07/2013


Sus In jos

Vasul Alkimos Empty Re: Vasul Alkimos

Mesaj Scris de tudor Sam Aug 24, 2013 12:06 pm

misto poveste frate Smile Smile Smile Smile Smile 
tudor
tudor
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 386

Data de inscriere : 18/08/2013


http://darkness-knight.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vasul Alkimos Empty Re: Vasul Alkimos

Mesaj Scris de Ionuţţţ. Sam Aug 24, 2013 12:13 pm

Mersi bro Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Ionuţţţ.
Ionuţţţ.
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 349

Data de inscriere : 18/07/2013


Sus In jos

Vasul Alkimos Empty Re: Vasul Alkimos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum