Povesti de groază
Salut! Dacă îţi place să scrii, să desenezi sau pur şi simplu să citeşti legende înfricoşătoare, înregistrează-te aici!

Hai, apasă, apasă, apasă...apasăăăăăă!

Glumeam, eşti bine venit să te înregistrezi.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Povesti de groază
Salut! Dacă îţi place să scrii, să desenezi sau pur şi simplu să citeşti legende înfricoşătoare, înregistrează-te aici!

Hai, apasă, apasă, apasă...apasăăăăăă!

Glumeam, eşti bine venit să te înregistrezi.
Povesti de groază
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Fantomele exista?

In jos

Fantomele exista? Empty Fantomele exista?

Mesaj Scris de Ionuţţţ. Sam Aug 24, 2013 11:43 am

E lunga stiu dar nu am vrut sa mai fie partea 1 sau 2 Oare lumea mortilor si lumea viilor se suprapun uneori ? Multi cred ca asa, chiar multe religii se bazeaza pe treaba asta. Dar sunt si multi care nu cred in povesti cu fantome. Dar scepticismul a fost dat peste cap in orasul Belmez, din Spania.

De-alungul istoriei au fost raportate o multime de fantome si evenimente paranormale. Dar ceea ce se intampla in Belmez incepand din 1971 este ceva remarcabil. Pe podeaua de ciment a unei case modeste, au inceput sa apara din senin figure umane. Fete ale unor persoane necunoscute, care s-au miscat, s-au incruntat, au zambit sau au plans. Fetele au fost acompaniate de catre sunete ciudate si voci subliminale. Multi cred ca sunt fetele unor morti din antichitate, care isi au locul de veci unde este construita casa.

Casa a apartinut familiei Pereira, urmata de Juan si Maria Gomez Pereira. A fost contruita in 1830 si a fost folosita in continuu de atunci, cu foarte putine probleme. Bunicii din partea mamei ai lui Juan au raportat si ei lucruri ciudate. In cazul lor a fost vorba de sunete ciudate venind din pivnita, dar totul a trecut repede. Cat timp casa a fost in folosirea lui Juan si Maria, locul a fost foarte linistit.

Totul s-a schimbat pe data de 23 august 1971. Aceea a fost ziua in care Maria a vazut un semn ciudat pe podeaua de ciment din bucatarie. Incercarile de a sterge semnul au fost in zadar. La cateva zile, Maria a fost ingrozita sa vada ca semnul s-a transformat intr-o figura omeneasca. Membri familiei au examinat fata. Au constatat ca este o fata masculina cu o figura trista. In urmatoarele luni, fata avea sa fie numita “Pava”.

Familia Pereira s-au speriat foarte tare din cauza fetei din podea. Fata nu putea fi stearsa de niciun fel. Mai multi vecini au trecut sa examineze si ei figura. Unii au spus ca seamana putin cu o imagine antica de langa Biserica.

Dorind sa scape de figura, fiul lor, Miguel, a luat un tarnacop si a scos bucata de ciment cu fata. A fost turnat ciment nou, si au reconstruit podeaua bucatariei. Dar degeaba. Pe data de 8 septembrie, acelasi an, “Pava” s-a intors pe podeaua bucatariei, in aceasi pozitie, in acelasi loc. Dar de data asta, expresia fetei era mai trista.

Figura aceea era subiectul de discutie al intregului orasel. Primarul din Belmez a ordonat ca sectiunea de ciment cu “Pava” sa fie taiat si expusa in spatele sticlei. Consiliul orasului a ordonat ca podeaua sa fie excavata.

Rezultatele excavarii au amplificat atmosfera sinistra. La o adancime de 3 metri, au fost gasite doua schelete fara cap si o multime de alte oase de om. Pe locul unde se afla casa familiei Pereira a fost in secolul 17 un cimitir catolic. In antichitate, locul a fost un cimitir roman.

Oasele au fost reingropate intr-un alt cimitir catolic. Dornici sa puna capat fenomenului, pe care multi il considerau o gluma proasta, Consiliul orasului a platit ca locul si fie din nou cimentat. Dar rezultatele nu au fost cele dorite.

Nu doar ca “Pava” a revenit, dar de data asta au aparut is mai multe figuri pe podea! Figuri feminine si masculine, mari si mici. Unele erau total abstracte, altele erau perfect definite. Cand din nou s-a incercat sa fie sterse, expresia fetelor s-a schimbat intr-una horror si manioasa!

Familia Pereira pierduse controlul casei, sau cel putin al bucatariei. Desi nimeni nu a fost ranit, toti erau spierati. Au construit o noua bucatarie, iar cea veche cu fetele a devenit atractie pt turisti si oameni de stiinta. Fetele din Belmez devenisera un fenomenl mondial.

O echipa de cercetatori renumiti a fost chemata sa investigheze. Si-au dat seama repede ca acesta este un fenomen paranormal foarte complex, imediat dupa ce au observat ca fetele isi schimba expresia si “evolueaza”. Le-au numerotat si denumit. Unele fete au disparut si au aparut altele. O observatie foarte importanta a fost facuta, cand au observata ca fetele reactioneaza la starea de spirit a Mariei, femeia cea mai ”apropiata” de ele.

Cercetatorii au gandit si un experiment. Au acoperit podeaua si au sigilat toate intrarile in bucatarie cu ceara, si au lasat totul asa in intuneric pt 3 luni. Peste 3 luni, au deschis bucatarie in fata a mai multor martori. Toata lumea a obsevat ca fetele s-au miscat, au aparut unele noi, expresiile erau schimbate. Testele de ciment nu au aratat nimic neobisnuit, la fel si testele cu raze X si cele de radioactivitate. La acel moment, toata lumea era convinsa ca ceea ce se intampla este un fenomen supranatural fara explicatie.

Cercetatorii nu au renuntat si au plantat microfoane in ciment pt a inregistra vocile EVP, voci care nu sunt auzite de urechea umana. S-a inregistrat o ”comoara” de sunete EVP. Printre oftaturi, soapte, plansete, s-au inregistrat si multe fraze clare:

“Continui ingropat.”

“Maria, vreau sa ies afara!” – cu vocea unei fetite.

“Ea merge cu toti barbatii.”

“Iadul incepe aici!” – cu siguranta cea mai amenintatoare.

“Uita-te jos” – asta a fost inregistrata la excavare cand s-au gasit scheletele.

S-au inregistrat si multe injurii. Varianta spaniola a cuvantului ”bitch” a fost inregistrata de multe ori, la fel ca si varianta spaniola a expresiei “fuck yourself!”. O alta sedinta EVP, a inregistrat fraze cum ar fi:

“Sa-l omor!’

“Toti au murit.”

“Acolo sunt toti.”

”Unul sufera.”

Uneori, vocile au raspuns si la intrebari. Cand Maria a intrebat “de ce casa mea?”, pe banda s-a auzit “este un abuz!”.

Inregistrari EVP au avut loc si in anii 90. La acel moment, s-a crezut ca figurile si vocile au fost create de subconstientul unui locatar al casei, in particular Maria. Cum am zis mai sus, figurile pareau ca reactioneaza in functie de starea ei de spirit. O voce ce suna foarte mult ca a Mariei, a spus “Visez la tine.” Pentru unii, asta indica faptul ca fetele si vocile nu erau ale unor spirite, ci erau manifestari ale mintii Mariei. In multe cazuri poltergeist, o persoana din apropiere este catalizatorul, deobicei un copil.

Fetele nu au fost un caz de scurta durata. Continua sa apara si in ziua de astazi. Desi multi pasionati de paranormal au vizitat casa, atmosfera s-a linistit in anii 80, iar familia Pereira s-a consolat ca trebuie sa imparta casa cu acele figuri. Nimeni nu a patit nimic rau.

Juan Pereira a murit in bucataria cu fetele, dupa o lunga lupta cu cancerul. Ultimele sale cuvinte au fost ca vrea sa vada fetele zambind si primindu-l intre ele. Mai tarziu, nepotii au observat fata lui Juan pt. o perioada in podea.

In 2004, Maria Pereira a murit si ea la varsta de 85 de ani. Ultimele zile si le-a petrecut in spital. S-a facut respectata prin faptul ca a ramas tot timpul o sotie simpla si o mama iubitoare. Inmormantarea sa a adunat sute de oameni.

Mortile lui Maria si Juan nu au pus insa capat Fetelor din Belmez. Societatea de Paranormal din Spania a investigat podeaua misterioasa imediat dupa moartea Mariei. Au constatat ca fetele au ramas active, aparand si disparand, schimbandu-si expresiile. Spre uimirea unora, fata Mariei nu era printre ele.

Nimeni pana in prezent nu a reusit sa gaseasca nici cea mai mica dovada cum ca fenomenul ar fi o pacaleala. Comunitatea stiintifica evita subiectul, neavand raspuns pentru el.

Fetele din Belmez raman un un mister in continuare, parapsihologii considerand acest fenomen drept “cel mai important fenomen paranormal din secolul 20!”.

Ionuţţţ.
Ionuţţţ.
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 349

Data de inscriere : 18/07/2013


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum