Povesti de groază
Salut! Dacă îţi place să scrii, să desenezi sau pur şi simplu să citeşti legende înfricoşătoare, înregistrează-te aici!

Hai, apasă, apasă, apasă...apasăăăăăă!

Glumeam, eşti bine venit să te înregistrezi.

Death Note!

In jos

Death Note!

Mesaj Scris de Alexa la data de Lun Sept 08, 2014 10:54 pm


Death note
デスノート Desu Nōto
Carnetul mortii.


Cateva detalii despre manga si cine a creat Death Note.

Este o serie manga creată de Tsugumi Ohba și Takeshi Obata. Seria gravitează în jurul unui student de liceu care descoperă un carnet cu puteri supranaturale care îi oferă abilitatea de a omorî pe orice al cărui nume este scris în el. Intriga constă în încercarea lui de a crea și a conduce o lume fără rău folosind carnetul.

Death Note a fost prima dată publicat de editura Shueisha în revista manga Weekly Shōnen Jump din decembrie 2003 până în mai 2006, cu 108 capitole în total. Seria a fost publicată în întregime în 12 volume în Japonia și America de Nord. Seria a fost adaptată în filme (live-action) lansate în Japonia pe 17 iunie, 2006, respectiv 3 noiembrie, 2006, și o serie anime difuzată în Japonia din 3 octombrie, 2006 până pe 26 iunie, 2007. De asemenea, un roman bazat pe serie, scris de Nisio Isin, a fost lansat în Japonia pe 1 august, 2006.


Subiectul:

Light Yagami este un tânăr inteligent care este nemulțumit de crimele și corupția din lume. Viața lui se schimbă drastic când descoperă un carnet misterios, cunoscut ca "Death Note". Instrucțiunile din acesta spun că numele omului scris în carnet va muri. Light este la început șceptic de autenticitatea acestuia, dar după o vreme, realizează că Death Note este real. După ce se întâlnește cu vechiul proprietar al caietului, un shinigami numit Ryuk, Light încearcă să devină "Dumnezeul noii lumi" omorându-i pe toți cei care îi credea răi și pe toți cei care îi stăteau în cale.
După scurtă vreme, numărul mare de morți inexplicabile ale criminalilor atrage atenția Interpol-ului și a unui detectiv misterios cunoscut ca "L", care află repede că criminalul în serie poreclit de public ,,Kira" (derivat din pronunția cuvîntului killer - criminal) este localizat în Japonia, concluzionînd de asemenea că poate ucide fără a fi în vecinătatea victimelor sale. Light realizează că L îi va fi cel mai mare obstacol și astfel începe un "joc de-a șoarecele și pisica" între cei doi.

Personaje:
A.Principale:


1. Light Yagami (夜神 月, Yagami Raito) /Kira

Light este protagonistul seriei Death Note și un tânăr foarte inteligent, dar plictisit și îngrețoșat de natura oamenilor, care găsește din pură șansă caietul lăsat de Ryuk să cadă în lumea oamenilor, cu care descoperă că poate omorî orice om al cărui nume îl scrie în acesta. Este cunoscut de asemenea de fanii care preferă pronunția literală a numelui său ca Raito. Odată aflat în posesia carnetului, decide a curăța lumea de sufletele impure și care ar duce la auto-distrugerea ei, sau cel puțin păstrarea stării actuale de putrefacție. Astfel, atrage atenția lui L, un detectiv renumit, și încearcă să profite de asta, apropiindu-se de el și pretinzând că va ajuta investigația, în ciuda bănuielilor deja conturate de L în privința lui.

2.L /L Lawliet (エル・ローライト, Eru Rōraito) /Hideki Ryuga (流河 旱樹, Ryūga Hideki) /Ryuzaki (竜崎, Ryūzaki) /Eraldo Coil /Danuve

Cunoscut în general ca L, acesta este considerat cel mai bun detectiv din lume și preia investigația asupra lui Kira de la șirul crimelor. Îl suspectează de la început pe Light, și decide să participe la universitatea frecventată de Light, folosind numele de Hideki Ryuga pentru scopul de a investiga. Cere ca forțele de ordine să îi spună Ryuuzaki, pentru a menține discreția. Inițial, se disimulează și își maschează puterile de deducere și prevedere. Are unele ticuri, preferînd să stea pe vine și nu direct jos, mănîncă numai dulciuri și ține obiectele cu delicatețe. L a locuit în Anglia 5 ani și în timpul acesta a devenit campion la tenis pentru tineret. L ia în secret și identitatea următorilor doi detectivi recunoscuți în mod global, Eraldo Coil și respectiv Deneuve, ceea ce doar el și echipa de investigare a lui Kira știu.
L l-a suspectat mai tot timpul pe Light de faptul că ar fi fost Kira, dar nu îl putea acuza fără dovezi concrete. Chiar și cînd teoria i s-a dovedit incorectă și cînd Light nu mai avea memoriile acțiunilor sale ca Kira și a colaborat în mod corect cu investigația, L l-a suspectat în continuare, însă L nu va reuși să dovedească vinovăția lui Light.
Într-o scenă aparte, afirmă că niciodată nu și-a dorit ca Light să fi fost Kira și că a fost cea mai apropiată persoană de a fi prietenul său, însă există posibilitatea să fi făcut parte din jocul psihologic de pînă atunci dintre cei doi.

3.Misa Amane(弥 海砂, Amane Misa)/Misa Misa

O fată îndrăgostită de Kira, Misa este un idol al Japoniei și tinde să poarte haine de stiluri diferite, depinzând de activitate. Este imatură și se referă la ea la persoana a treia pentru a părea drăguță. Misa este complet devotată lui Light și menționează că s-a îndrăgostit de el la prima vedere. Light o vede totuși doar ca o unealtă în planurile lui datorită Death Note-ului pe care această îl posedă și a târgului pe care l-a făcut pentru ochii de Shinigami. Misa îi este așa de devotată fiindcă ucigașul părinților ei a fost executat de Kira. În serie, intră în acțiune ca al doilea Kira, înainte de a se duce să-l întîlnească pe Light. Deși perspicace uneori, face greșeli destul de mari, sau pur și simplu nu este la nivelul lui L, astfel încît, în curând devine ținta suspiciunilor lui alături de Light și ajunge să fie prinsă și interogată brutal. Devotamentul ei se dovedește însă a fi impresionant, necedând și mai mult decât atât, ajungând să-i ceară Shinigami-ului care i-a adus carnetul cu care ucidea până atunci, să o omoare pentru a scăpa de durere și de a nu risca să-și slăbească rezistența și să înceapă să vorbească. In film mai apare un nou persanaj Sara Bryan cea mai buna prietena a Misei. Impreuna descopera noi puteri si ii distrug pe cei rai.

4.Mello, Mihael Keehl(メロ, Mero, Mihaeru Keru)

Mello a fost un orfan care a crescut cu Near în adăpostul lui Watari pentru copii înzestrați. Asemenea lui Near, Mello este unu dintre candidații pentru a deveni succesorul lui L. Asemenea lui L, lui Mello îi plac dulciurile, adesea fiind vazut mâncând ciocolată. Mello de obicei poartă haine de piele, spre deosebire de Near și L.

5.Near, Nate River (ニア, Nia, Neito Riba)

Near este candidatul principal pentru a deveni succesorul lui L și își spune N în timpul investigației. Acesta se aseamănă cu L în multe privințe cum ar felul în care lui L îi place să se joace cu lucruri ca furculițe și cuburi de zahăr, fiind prezentat adesea jucându-se cu părul sau cu jucării. Near, de asemenea, stă așezat într-un fel mai ciudat, asemanator lui L dar cu mici diferențe. După ce îi propune lui Mello să-și alăture forțele să lupte împotriva lui Kira, iar acesta îl refuză, Near obține sprijinul Guvernului Statelor Unite și creeaza SPK(Provizia Special pentru Kira)o organizatie formata din 4 membrii(Inclusiv Near) menita sa-l gaseasca si sa-l condamne pe Kira.

Secundare:

1. Teru Mikami(魅上 照, Mikami Teru)

Mikami a fost ales de către Light ca fiind al patrulea Kira, după ce Light a decis că este prea periculos să țină carnetul aproape de el sau de Misa, atâta timp cât erau sub supravegherea lui Aizawa și lui Mogi. Mare suporter al lui Kira, Mikami împarte multe idealuri, gânduri și priorități cu Kira, și este extaziat când descoperă că, Kira, idolul lui, l-a ales pe el.

2.Soichiro Yagami(夜神 総一郎, Yagami Sōichirō)

Tatăl lui Light și ofițer de poliție, acesta conduce echipa de investigații în cazul Kira. Când L începe să-l bănuiască pe Light ca fiind Kira, acesta refuză să creadă acest lucru și într-un final moare, necrezându-l. Soichiro este tipul polițistului cinstit cu un simț dezvoltat al justiției.

3.Hirokazu Ukita(宇生田 広数, Ukita Hirokazu)

Membru al echipei de investigații în cazul Kira, este descris ca fiind "tânăr" și "curajos" și un mare fumător. Când Misa forțează Sakura TV să transmită un mesaj, dându-se Kira, Ukita se grăbește spre postul de televiziune, dar este omorât de ea.

4.Kanzo Mogi(模木 完造, Mogi Kanzō)

Acesta este unul din cei mai dedicați membri ai echipei de investigații, dar și unul dintre cei mai reținuți. Mogi vorbește rareori, nici chiar atunci când cineva îi prezintă o idee cu care este de acord. Acesta se folosește de numele de Kanichi Moji(模地 幹一, Moji Kan'ichi) pentru a-și proteja identitatea.

5.Shuichi Aizawa(相沢 周市, Aizawa Shūichi)

Folosind numele fals de Aihara(相原) pentru a-și proteja identiatea, acesta este primul care, după moartea lui L, îl suspectează pe Light să fie Kira și apoi contribuie la combaterea lui, devenind șeful echipei de investigații.

6.Touta Matsuda(松田 桃太, Matsuda Tōta)

Acesta este cel mai tânăr membru al echipei de investigații. Entuziasmul lui nu poate fi comparat cu al niciunui alt membru din echipa, dar lipsa sa de experiență este câteodată dăunătoare investigației. Lucrând cu foarte mulți polițiști talentați, Matsuda a dezvoltat un complex de inferioritate, iar mulți se simt iritați din cauza comportamentului său.

7.Matt (Matto) al carui nume real este (Mairu Jīvasu?).

Este asociatul lui Mello si posibil al treilea succesor al lui L. Matt este introdus in ep.32 al animeului. Este un tanat de 19 ani deseori fiind vazut cu un Nintendo DS in mana sau fumand o tigara.


Shinigami ( Inger al mortii)

1.Ryuk (リューク, Ryūku)

Ryuk este Shinigami-ul care scapă un Death Note în tărâmul oamenilor, ulterior descoperit de Light. Este dezvăluit că Ryuk a făcut-o intenționat din plictiseală, fiindcă nu prea avea ce face în lumea Shinigami-lor. Ryuk are o plăcere mare pentru mere și trece printr-un gen de sevraj dacă nu mănîncă vreunul mult timp. Spune că merele sunt pentru Shinigami ca țigările și băutura pentru oameni. Se pare că deasemenea îi plac jocurile video. Mai menționează că este sfios pe lângă fete. Pentru un timp, este Shinigami-ul personal a lui Mikami.

2.Rem (レム Remu)

Rem este un Shinigami care-i dă Death Note-ul ei Misei. Spre deosebire de Ryuk, care privește oamenii cu amuzament, Rem are grijă și chiar o asistă pe Misa. Chiar motivul ei de a ajunge în lumea oamenilor este această fată, pentru care aruncă Death Note-ul shinigami-ului care a murit pentru ea lângă aceasta, ghidând-o și ajutând-o pe parcursul anime-ului. Forma ei fizică este foarte scheletică, cu mîini lungi, asemănătoare șirei spinării.

3.Sidoh (シドウ, Shidō)

Cel de-al treilea Shinigami văzut în lumea oamenilor și originalul proprietar al carnetului pe care Ryuk l-a scăpat la începutul seriei. Inițial, după intrarea în lumea oamenilor, acesta îl urmează pe Ryuk pentru a primi înapoi carnetul.

Carnetul morții

În lipsa unor traduceri oficiale în limba română, ne vom referi la "Death Note" în traducere ca și "Caietul morții" sau "Carnetul morții", nume folosite de traducătorii și fan-subburile românești. Acesta este descris, în cel mai simplu mod, în primele apariții din serie, ca o unealtă a shinigami-lor de a ucide oameni, pentru a le lua timpul rămas de trăit în favoarea lor, astfel conferindu-le acestor ființe viață aproape nelimitată. Odată căzut în lumea umană însă, aparține celui ce pune mâna pe el primul, iar Shinigami-ul răspunzător de caiet este obligat să stea lângă deținătorul uman până carnetul este distrus sau umplut, moment în care numele deținătorului uman va fi trecut într-un alt carnet de Shinigami-ul care i-a fost aproape.
Carnetul are câteva zeci de reguli, unele necunoscute chiar de Shinigami înșiși, dar descoperite pe parcurs de Light prin teste mai mult sau mai puțin complicate. Ryuk scrie o parte din ele pe carnet, probabil doar cele cunoscute de el, sau cele pe care le consideră mai importante, în engleză, limbă pe care o consideră universal inteligibilă de oameni, pentru a fi sigur că note-ul va fi folosit:

1.Omul al cărui nume va fi scris în acest carnet va muri.
2.Efectul caietului nu va acționa dacă cel ce scrie numele nu are fața acelei persoane în capul lui/ei. Astfel, oamenii ce împart același nume cu victima intenționată nu vor fi afectați.
3.Dacă va fi scrisă cauza morții în 40 de secunde de la scrierea numelui, aceasta va fi valabilă.
4.Dacă nu va fi scrisă nici o cauză a morții, persoana va muri de un simplu atac de cord.
5.După scrierea numelui și cauzei morții, detaliile morții ar trebui scrise la 6 minute și 40 de secunde după acestea.

Anime

Anime-ul Death Note, regizat de Tetsurō Araki și animat de firma Madhouse, și-a început apariție în Japonia pe 3 octombrie 2006, având în total 37 de episoade.În contrast cu filmele, seria anime urmărește povestea din manga îndeaproare și cu doar câteva schimbări minore la fizionomia personajelor, adaptate de Masaru Kitao, și la ordinea întâmplărilor, ca și unele scene adiționale ce nu apar în manga. De asemenea, este situat în anul 2007 și nu în 2003 ca în manga.
"Death Note Rewrite: The Visualizing God"("Death Note Riraito · Genshisuru Kami" DEATH NOTE リライト・幻視する神) după numele original, este un episod special din Death Note ce a fost difuzat inițial în data de 31 august, 2007 care durează două ore și realizează în acest interval un rezumat al anime-ului și întâmplările prin care a trecut Light, prin viziunea lui Ryuk. Începutul este plasat, asemenea anime-ului, în lumea Shinigami-lor, însă de data aceasta după întâmplările ce l-au implicat pe Ryuk. Astfel, un shinigami tânăr și curios și cu același chef de viață debordant ca a lui Ryuk îl caută pe acesta din urmă deoarece ajunseseră la el informații despre întâmplările prin care a trecut în lumea umană. Găsindu-l în cele din urmă, ni se prezintă un Ryuk aparent mai bătrân, care este pregătit să-i țină poveți curiosului său fan. Începe prin a spune că oamenii prin sinea lor sunt plictisitori, însă unul anume, Light, care a dorit să-și realizeze cu ajutorul Death Note-ului un statut de zeitate a fost destul de interesant. Astfel, începe povestea, cu scene concentrate și uneori săriri peste unele aspecte ale poveștii, cât și dezvoltarea uneori necronologică a evenimentelor și introducerea unor scene noi, neprezente în anime.

Episoade:

Majoritatea stim ca seria animata Death note are 37 de episoade.
Recent am descoperit ca seria are defapt 38 de episoade ultimul fiind prezentat din perspectiva lui Ryuk.


Poze:


_____________semnatura_________________
Itsuka hikari ni mukau sakasama no chou.
Kimi to kimi o kiru kagami no naka
Jugyouchnu no rouka hibiku ashioto
Taezu ame no oto ga tsuite kuru yo.
Kanjiru mama no katachi wa mabushii
Amai hana ni naru doku no mi ni mo naru
Kyoumo ame ano hito ima mo
Sora to sora de tsunagitai no
In this creaziness, uncertainty
Hitori hitori no omoi o bokura wa dokoka ni nokoseru darou ka
In this creaziness you gave me life
Hitotsu no omoi o bokura wa doko made mamoreru darou ka
In this creaziness uncertainty
Hitori hitori no omoi o bokura wa dokota ni nokoserudarou ka
In this creaziness you gave me life
Hitotsu no omoi o bokura wa doko made mamoreru darou ka
avatar
Alexa
Nivel 3
Nivel 3

Mesaje : 758

Data de inscriere : 14/07/2013


Vezi profilul utilizatorului http://povesti-intunecate.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Death Note!

Mesaj Scris de Lenalee-chan la data de Mar Sept 09, 2014 12:17 pm

Am iubit animeul asta, deci jur. L-am terminat intr-o zi Smile)
Naspa cu spoilerele primite.
Sfarsitul m-a ddezamagit total , dar chiar era de asteptat.
Uu si episodul 28 parca, cand tipul detectiv super genial stii tu ..chh da coltul (Vorbesc asa caci nu vreau sa ma injure viitorii fani ai animeului ca le-am dat spoilere) =))))))
Oke. Mh. Imi amintesc, ca atunci cand am terminat animeul devenisem obsedata de mere

_____________semnatura_________________
I don’t drink hot liquids of any kind. That’s the Devil’s temperature.
avatar
Lenalee-chan

Mesaje : 39

Data de inscriere : 04/07/2014


Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Death Note!

Mesaj Scris de Alexa la data de Mier Sept 10, 2014 9:17 pm

Eu urasc merele dar aveam mere in hol si aveam impresia ca dispar...
SI AVEAM DREPTATE!
le manca bunicu Smile)
Oricum cand am vazut ultimu episod am inceput sa plang.

_____________semnatura_________________
Itsuka hikari ni mukau sakasama no chou.
Kimi to kimi o kiru kagami no naka
Jugyouchnu no rouka hibiku ashioto
Taezu ame no oto ga tsuite kuru yo.
Kanjiru mama no katachi wa mabushii
Amai hana ni naru doku no mi ni mo naru
Kyoumo ame ano hito ima mo
Sora to sora de tsunagitai no
In this creaziness, uncertainty
Hitori hitori no omoi o bokura wa dokoka ni nokoseru darou ka
In this creaziness you gave me life
Hitotsu no omoi o bokura wa doko made mamoreru darou ka
In this creaziness uncertainty
Hitori hitori no omoi o bokura wa dokota ni nokoserudarou ka
In this creaziness you gave me life
Hitotsu no omoi o bokura wa doko made mamoreru darou ka
avatar
Alexa
Nivel 3
Nivel 3

Mesaje : 758

Data de inscriere : 14/07/2013


Vezi profilul utilizatorului http://povesti-intunecate.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Death Note!

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum