Povesti de groază
Salut! Dacă îţi place să scrii, să desenezi sau pur şi simplu să citeşti legende înfricoşătoare, înregistrează-te aici!

Hai, apasă, apasă, apasă...apasăăăăăă!

Glumeam, eşti bine venit să te înregistrezi.

Jack Spintecatorul

In jos

Jack Spintecatorul

Mesaj Scris de Ionuţţţ. la data de Vin Iul 19, 2013 8:47 am

„Jack Spintecătorul” este un pseudonim acordat unui criminal în serie anonim (sau criminali anonimi) activ în jurul regiunii Whitechapel și în districtele adiacente orașului Londra, Anglia, în toamna anului 1888. Numele este preluat dintr-o scrisoare trimisă Agenției Centrale de Știri din Londra de către o persoană care pretindea că este ucigașul.
Victimele erau alese din rândul femeilor care munceau ca și prostituate. Crimele se petreceau fie în timpul nopții, fie dimineața devreme, în locuri publice sau semi-publice. Gâtul victimei era tăiat după ce i se mutila trupul. Teoriile susțin că victimele erau mai întâi strangulate pentru a fi reduse la tăcere, lucru ce explică lipsa sângelui de la locul crimelor. Scoaterea organelor interne din trupurile a trei victime i-a determinat pe oficiali să presupună că ucigașul avea cunoștințe de chirurgie.
Ziarele, ale căror vânzări au crescut mult în acea perioadă, au ajutat la promovarea notorietății criminalului datorată brutalității omorurilor și a ineficienței poliției, care nu a reușit să-l identifice și să-l captureze, uneori ajungând la locul crimei mai târziu cu câteva minute.
Din cauza faptului că ucigașul nu a fost identificat, legendele ce privesc aceste omoruri au circulat ca o combinație de cercetări istorice cu folclor și pseudoistorie. De-a lungul anilor, mulți autori, istorici și detectivi particulari au propus diverse teorii despre cine este ucigașul, numărul lor sau numele victimelor.
avatar
Ionuţţţ.
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 367

Data de inscriere : 18/07/2013


Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Jack Spintecatorul

Mesaj Scris de Alexa la data de Vin Iul 19, 2013 10:25 am

Viktor, numele victimelor se cunosc...a celor 5/6 cate au fost.

Mary Ann Nichols (pseudonimul său fiind „Polly”), născută pe 26 august 1845 și omorătă vinerea, pe 31 august 1888. Avea 43 de ani când a fost ucisă. Cadavrul său a fost descoperit dimineața în jurul orei 3:40 în fața unui grajd îngrădit la intrarea în Busk's Row (acum poartă denumirea de Durward Street), o stradă lăturalnică din Whitechapel situată la o depărtare de 200 yarzi de London Hospital.

Annie Chapman (pseudonimul său fiind „Dark Annie”) născută în septembrie 1841 și omorâtă sâmbăta, pe 8 septembrie 1888. Cadavrul său a fost descoperit dimineața în jurul orei 6:00 lângă o ușă în curtea din spatele unei case situate pe Hanbury Street, în orașul Spitalfields. Avea 47 de ani, o sănătate precară și era săracă.

Elizabeth Stride (pseudonimul său fiind „Long Liz”), născută pe 27 noiembrie 1843 în Suedia și omorâtă duminica, pe 30 septembrie 1888. Cadavrul său a fost descoperit în apropierea orei 1:00 pe pământ în Dutfield's Yard de pe Berner Street (redenumită ulterior Henriques Street) în Whitechapel. Avea 44 de ani când a murit.

Catherine Eddowes (utiliza pseudonimele „Kate Conway” și „Mary Ann Kelly”), născută pe 14 aprilie 1842 și omorâtă în aceeași zi ca victima anterioară, Elizabeth Stride. Avea 46 de ani când a murit. Specialiștii în ripologie se referă la aceste circumstanțe ca la „dublul eveniment”. Cadavrul a fost găsit în Mitre Square, în the City of London. Corpul său a fost mutilat și criminalul i-a scos rinichiul stâng.

Mary Jane Kelly (s-a autointitulat „Marie Jeanette Kelly” după o excursie în Paris, era cunoscută sub pseudonimul „Ginger”), născută în 1863, având origini irlandeze. A fost omorâtă vinerea, pe 9 noiembrie 1888. Avea aproximativ 25 de ani când a fost ucisă. Cadavrul mutilat a fost găsit dimineața, după ora 10:45 în patul din singura cameră a locuinței sale de pe Dorset Street, Spitalfields.[8]
avatar
Alexa
Nivel 3
Nivel 3

Mesaje : 758

Data de inscriere : 14/07/2013


Vezi profilul utilizatorului http://povesti-intunecate.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Jack Spintecatorul

Mesaj Scris de Ionuţţţ. la data de Vin Iul 19, 2013 10:51 am

Hmm...interesant,chiar foarte,mersi!
avatar
Ionuţţţ.
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 367

Data de inscriere : 18/07/2013


Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Jack Spintecatorul

Mesaj Scris de Alle. la data de Sam Iul 27, 2013 5:32 pm

Preferatuul meu Razz bounce Twisted Evil 
avatar
Alle.
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 458

Data de inscriere : 18/07/2013


Vezi profilul utilizatorului http://povestidetotfelul.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Jack Spintecatorul

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum