Povesti de groază
Salut! Dacă îţi place să scrii, să desenezi sau pur şi simplu să citeşti legende înfricoşătoare, înregistrează-te aici!

Hai, apasă, apasă, apasă...apasăăăăăă!

Glumeam, eşti bine venit să te înregistrezi.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Povesti de groază
Salut! Dacă îţi place să scrii, să desenezi sau pur şi simplu să citeşti legende înfricoşătoare, înregistrează-te aici!

Hai, apasă, apasă, apasă...apasăăăăăă!

Glumeam, eşti bine venit să te înregistrezi.
Povesti de groază
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

+2
Anna
Raluca
6 participanți

In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Raluca Mier Noi 20, 2013 7:33 am

1
Vatican,1655
Soarele,in apus,isi revarsaprin vitraiile Capelei Sixtine,razele de un rosu sangeriu,amestecand in purpura celor saptezeci si doi de cardinali adunati in conclav o avalansa de relefexe incandescente.Iar in aceasta feerie de carmin,argint aurit si grena,in aceasta mare de rosu voilaceu si stacojiu,Sfantul Colegiu se pregatea sa treaca la cel de-al patrulea si ultim scutin din zi.Sosise momentul alegerii celui care va avea greaua sarcina de a fi atat mostenitorul lui Hristos,episcopul Romei,urmasul lui Petru,stapanul pamantean al crestinitatii si tutorele ei spiritual:papa.
-Va propun sa trecem la vot,anunta un glas solemn cardinalul decan Severino Massimo care prezida adunarea.
Cei saptezeci si unu de cardinali aprobara in liniste,Ziua fusese lunga,dezbaterile dificile,si fiecare astepta cu nerabdare rezultatul.
-Eu...hmmm...eu cer suspendarea sedintei.
Saptezeci si una de perechi de ochi uluiti se intoarsera spre cardinalul Umberto Donatelli,tintuindu-l de parca ar fi proferat o blasfemie nemaiauzita.
-Emineta Voastra,sunteti serios? il chema la ordin cardinalul decan.Tocmai urmeaza votul!
Drept,in mijlocul adunarii,Donatelli schita un zambet stanjenit.Cuprins de o nervozitate neobisnuita,isi clatina capul mare plin de cosuri si insista:
-Da,da, inteleg...Dar tocmai de aceea solicit o pauza.Eu...eu nu sunt sigur ca merit increderea dumneavoastra si...Ezita o clipa,ferindu-se sa-si aplece privirea spre toate aceste chipuri tulburate care se uitau la el.Ochii i se indreptara spre fresca monumentala a Judecatii de apoi care orna zidul din fundul capelei.In fata lui,condamnatii se zvarcoleau de durere,incercand zadarnic sa scape de cazanele care ii asteptau in infern,Smti cum il strabate un frison cand adauga cu un glas obosit:
-Am nevoide sa ma confesez.O larma de nedescris se produce in capela Intre proteste si invectuve,fiecae se intreaba ce stratagema invatase acum Donatelli pentru a intarzia scutinul.Partizanii lui Fabio Chigi,principalul sau rival,il banutai ca voia pana in ultima clipa sa gaseasca un siretlic prin care sa mai castige cateva voturi.
Cardinalul decan batu cu palma in masa,cerand liniste.Fara indoiala,acest Donatelli era prea imprevizibil ca sa fie un papa acceptabil.
-Faptul ca simtiti nevoia unui duhovnic este un lucru absolut stimabil,Eminenta,insa va rog sa intelegeti ca va trebui sa asteptati terminarea scrutinului.Prin urmare,v-as fi recunoscator daca luati loc!
In fata tuturor acestor priviri indreptate spre el,Donatelli simti ca hotararea lui slabeste.Incuviintand moale din cap,in final se supuse,dar ideea ca putea fi ales il umple dintr-odata de un profund sentiment de neliniste.
o jumatate de ora mai tarziu,cardinalul decand mai numara inca o data buletinele.Clatina din cap.Nu,nu era nici o greseala;Sfantul Colegiu urma sa voteze dinou.

~Daca vreti continui sa scriu din carte lasa-ti comm
~Asta e in special pentru Assa,ea mi-a cerut sa o scriu aici. : )
Raluca
Raluca
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 318

Data de inscriere : 24/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Anna Mier Noi 20, 2013 8:56 am

Misto...continua Smile))
Anna
Anna
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 201

Data de inscriere : 28/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Alexa Mier Noi 20, 2013 12:18 pm

Prea misto...continua
Alexa
Alexa
Nivel 3
Nivel 3

Mesaje : 570

Data de inscriere : 14/07/2013


https://povesti-intunecate.forumgratuit.ro

Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de alexx12 Mier Noi 20, 2013 1:16 pm

ma facusi curios next next next next bounce 
alexx12
alexx12
Nivel 1
Nivel 1

Mesaje : 96

Data de inscriere : 08/08/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Raluca Joi Noi 21, 2013 12:52 pm

-Era al patrulea si ultimul scrutin din zi,anunta el adunarea.Teama mi-e ca va trebui sa amanam alegerea pana maine-dimineata.
Donatelli isi retinu un oftat de usurare.
Ceilalti suspinasera resemnati.Stateau inchisi din zori in Capela Sixtina,iar ideea de a amana votarea pentru a doua zi nu-i incanta deloc.
Cardinalul decan ceru sa se perforeze buletinele in locul unde se afla cuvantul ''eligo'',lengadu-le apoi cu un fir de matase,si le icredinta cardinalului camerleng pentru a fi arse cu paie jilave.
Trecusera saptesprezece zile de la decesul lui Giambattista Pamphili-mai cunoscut sub numede de Inocentiu al X-lea-,iar alegerea succesorului sau se anunta dificila.Cele patru votari ctidiene autorizate de procedura avusera loc,dar ramanea in continuare departajarea a doi candidati:Umberto Donatelli si Fabio Chigi.Nici unul nu putuse strange pana atunci cele doua treimi din voturi plus unul necesare pentru a fi ales,iar fumul negru care urma sa se ridice in scurt tump pe cerul azuriu al Vaticanului ca fi semnul ca scaunul suveranului pontif continua sa ramana vacant.

Odata cu venirea noptii si cardinalii dormind,Umberto Donatelli,izolat intr-un colt al Capelei Sixtine pentru masa,savura o clipa de solitudine inainte de a incepe sa masoare sala maiestuoasa,cuprinsa de intuneric.Acolo unde cardinalii isi petrecusera ziua soptind la nesfarsit,legand si dezlegand aliante,negiciindu-si votul pana la ultima clipa,sunetul pasilor sai de-abia tulbura acum linistea.Ajuns in fata frescei,se aseza pe un scaun si ridica ochii.
Undeva in adancul sufletului,simtea nevoia sa se roage.Dar,de cateva luni,nu se mai putea ruga.Ceea ce avea pe constiinta era ata de tulbure incat nu se simtea in stare sa-si expuna sufletul in fata Creatorului.Contrar celor ce confirmase,chiar si o spovedanie i se parea mai presus de puterile sale.Nu era sigur ca Domnul,in pofida nemarginitei sale bunatati,l-ar putea intelege.Nu,ceea ce-i trebuia era un confident.
-Umbertto...
Donatelli tresari.Camerlingul Silvio Rampallo,cu fata ciupita de varsat si capul plesuv,se afla in spatele sau.Dupa ce lasa din mana sfesnicul pe care il adusese,se aseza alaturi de prietenul sau,punandu-i o mana pe umar.
-Trebuie sa-ti marturisesc ca te pricepi la efecte!
Insa Donatelli nu schita nici macar un zambet.Cu silueta sa impozanta bine asezata in jilt,statea prosternat,intr-o atitudine pe care nu o avea de obicei.Silvio se uita la el cusimpatie. Pantecos,Donatelli avea in general mare grija de felul in care statea,convins ca demnitatea era atat deo chestiune de postura cat si de comportament.Dar vazandu-l atat de abatut,cu ochii atintiti mereu la freasca de parca ar putea afla raspuns la intrebarile care il framantau in figurile pictate cu un secol mai devreme de Michelangelo,Silvio Rampallo ghici ca grija pentru felul in care statea aproape ca nu-l preocupa deloc.
Urmari privirea prietenului sau si ochii ii dadura peste figura maiestuoasa a lui Hristos aureolat de lumina,a carui silueta parea sa se clatine in lumina tremurata a lumanarilor.
-Michelangelo avea mult talent,murmura el,dar nu am inteles niciodata de ce l-a reprezentat pe Fiul lui Dumnezeu ca un efeb imperb si musculos.
Tonul pe care il folosise se voia usro,iar Donatelli paru sa aprecieze pentru o clipa acest efort.Ridica o spranceana.
-Tu cel putin te poti socoti fericit ca Pius al IV-lea i-a cerut lui Daniele da Volterra sa-l acopere cu acest ridicol voal pudic i-o intoarse el.Altfel,Iisus ne-ar fi aratat formele sale!
Insa urma de zambet care ii limpezi chipul la acest gand se sterse de-ndata,iar cardinalul Rampallo se resemna sa astepte ca rietenul sa faca urmatorul pas.In spatele lor,in obscuritate,un cardinal sforaia.Trecu ceva timp pana cand Donatelli vorbi dinou...

Raluca
Raluca
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 318

Data de inscriere : 24/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Alex Vin Noi 22, 2013 9:01 am

ce tare :O baga next :3
Alex
Alex
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 333

Data de inscriere : 28/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Raluca Mier Dec 11, 2013 11:06 am

-Silvio,prietene,murmură el atunci cu glas nesigur,ce crezi despre Satana?
Camerlingul stătu câteva clipe fără să zică nimic.
-Diavolul,Lucifer,Prinţul Întunericului...insistă Donatelli.
Silvio Rampallo aruncă o privire in jur ca sa se asigure ca ceilalti nu-l puteau auzi si-si trecu o mana peste capul plesuv,cautand zadarnic un raspuns care sa nu arate ca este un imbecil.Insa Donatelli nu parea sa astepte vreun raspuns.Continua:
-Mie,povestea aceasta cu ingerul cazut mi s-a parut intotdeauna o inventie stanjenitoare.''Vechiul Testament'' abia face referire la Satan.In ''Zaharia'' si ''Cartea lui Iov'', e doar un cuvant comun:Satana face asta,Satana face ailalta...E greu sa fii mai vag.El este nume propriu desemnandu-l concret pe adversarul lui Dumnezeu abia in ''Cronici''.Astta arata importanta ce i se acorda! In fond,eu cred ca era mai degraba vorba de a-l descarca in mod discret pe Iahve de responsabilitatea Raului.
Se intrerupse cateva clipe si schita un zambet nedefinit.
Presupunand ca ii era adresat lui,Silvio se hotari sa i-l intoarca.Departe de el gandul sa inteleaga ce anume era gluma in aceste vorbe.Ca s-o spunem pe aia dreapta,se simtea mai degraba stanjenit.
-Umberto,nu cred ca e momentul sa...
-Pai evident,chestiunea aceasta pune probleme,continua Donatelli ca si cum nu ar fii auzit obiectia prietenului sau.Problema este ca,la origine,toate creaturile au fost concepute ca fiind bune.In aceasta privinta conciliul de la Latran a fost cat se poate de clar.Atunci cum se explica faptul ca o creatura a Domnului - fiind ca Satana este si ea una dintre ele - a ales brusc sa se revolte si sa comita Raul? Tu intelegi? Pentru noi,muritorii,e altfel; Satana exista deja ca sa ne ispiteasca.Noi avem o scuza.Dar pe el cine l-a incitat sa faca Rau? Ce l-a impins la asta? Insusi Sfantul Toma s-a pierdut in explicatii legate de acest subiect.Fiindca nu putem admite ca deasupra lui,exista o putere a Raului care sa-l fi influentat.Cum altfel daca nu prin concilierea cu unicitatea lui Dumnezeu? Ar fi curata erezie,clar. O divinitate amabila si o alta rea.De neconceput!Crestinismul este monoteist,ce naiba!
Donatelli se opri dinou.In ciuda stradaniei de a pastra un ton calm si ponderat,in glasul sau era un tremur neobisnuit.De parca o ezitare ori o indoiala patrunse brusc in vorbele indelung meditate,de parca repeta un discurspregatit cu grija,insa cuvintele capatau pentru el o noua semnificatie pe masura ce-i ieseau din gura.Silvio Rampallo intelese ca aceasta conversatie trebuia sa aiba multa importanta pentru prietenul sau.Cand se apleca spre a auzi mai bine ce avea de spus Donatelli deja incepuse:
-Inseamna ca Satana a decis in mod liber sa se faca Rau.
O alegere deliberata avand drept urmare faptul ca se vede imediat izgonit.Sa admitem.Dar asta tot nu ne spune de ce a facut-o.Pacatul trufiei? Dorinta de a fi egalul lui Dumnezeu? Mare taina.Nici un teolog nu a putut da o explicatie convingatoare.Altfel,daca Satana se afla de la sine la originea Raului,aceasta ar insemna sa-i acordam o putere enorma.Or,nu poate fi prea puternic decat daca,si aici,ar rivaliza cu Creatorul.Revenim la problema noastra anterioara.Adversar,de acord;rival ,e prea mult.Asadar:sa veghem sa nu-i supraestimam puterea,dar totusi sa-i si lasam ceva,Un echilibru delicat...
Silvio ezita sa intervina.Oare unde voia sa ajunga prietenul sau? Se hotari sa-l lase sa continue.
-Si toate astea pentru a-ti spune ca nu putem face altceva decat sa presupunem nu nu mai ca Dumnezeu l-a creat pe Satana si il tolereaza,ci ca il foloseste spre a ne pune la incercare.Numai ca in acest caz,scuza-ma, gasesc ca Dumnezeu ar avea in el ceva meschin si calculat,lucru care nu -i sta bine personajului...Pe scurt,acest Satan pune mai multe probleme decat rezolva,iar toata astea nu m-au prea convins.

~Next la peste 3 pareri. : )
Raluca
Raluca
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 318

Data de inscriere : 24/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Alex Mier Dec 11, 2013 11:17 am

:o3 ai de gand sa bagi next?
Alex
Alex
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 333

Data de inscriere : 28/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de alexx12 Mier Dec 11, 2013 11:35 am

baga o data next ca e interesting
alexx12
alexx12
Nivel 1
Nivel 1

Mesaje : 96

Data de inscriere : 08/08/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Raluca Dum Ian 05, 2014 4:42 am

Si, Silvio, ca să-ti spun pe de-a-ntregul,dacă existenta lui transcendentală mi se pare greu de explicat,personal nu am crezut in existenta sa concreta.Sincer să fiu,a mi-l imagina in carne si oase...
Donatelli oftă,inchizand pentru o clipa ochii.Razele lunii care pătrundeau in capelă ii proiectau umbra pe frescă,desenandu-i silueta masivă in mijlocul damnatilor.Undeva,in intuneric,se auzi cum pocneste tamplaria.Donatelli continua sa priveasca intr-o parte in momentul in care adauga:
-Pana in ziua cand l-am intalnit.
Silvio inalta capul.Nu era sigur ca intelesese bine; mai degraba spera sa nu fi auzit bine.Au existat oameni care fusera condamnati la arderea pe rug pentru lucruri mult mai marunte decat aceasta.Privi silueta bondoaca a vechiului sau prieten a carui fata rosie si spana, lucind de sudoare,il facea de obicei sa gandeasca la o rosie bine coapta si carnoasa.
Ascunsa sub pliurile duble ale pleoapelor,privirea acestuia,atat de adesea directa si patrunzatoare,i se paru dintr-odata pierduta undeva in spatiu.Niciodata nu-l vazuse intr-o asemenea stare.
-Cum asta,l-ai intalnit?
-L-am vazut pe Satana.In fata mea.Stand ridicat pe labele sale enorme.Silueta lui monstruoasa isi arunca spre mine privirea goala si hidoasa.O intalnire pe cae,crede-ma, nu o voi uita nicicand.
De data aceasta,Silvio Rampallo nu-si putu retine zambetul.Il cunostea pe Donatelli,iata de saizeci de ani.De pe vremea copilariei petrecute impreuna in campia toscana ii urmarise ascensiunea in sanul Bisericii.
Ii imprastiase indoielile cand acesta intrase in ordin,ii aplaudase diversele numiri,ii criticase manevrele nedemne,il insotise in ratacirile sale,cunoscandu-l de prea mult timp ca sa stie ca nu spunea asemenea lucruri usuratate.Dar era totusi eva greu de inghitit.
Isi unpreuna mainile pe burta,clatinand din cap cu un aer de indoiala.
-Umberto,imi spui numai prostii!
Raluca
Raluca
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 318

Data de inscriere : 24/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Alex Dum Ian 05, 2014 11:02 am

Tare hai baga next
Alex
Alex
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 333

Data de inscriere : 28/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Ionuţţţ. Lun Ian 06, 2014 12:02 am

Neeeext LuLu :o3
Ionuţţţ.
Ionuţţţ.
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 349

Data de inscriere : 18/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Raluca Dum Feb 09, 2014 10:20 am

Donatelli scoase un oftat adanc si intoarse in fine ochii spre interlocutor.
-Macar,Silvio,macar...Dar cel mai derutant lucru din toate astea este ca am fost profund usurat sa ma aflu fata in fata cu el.Caci,daca acea creatura pe caream vazut-o dinaintea mea nu ar fi fost Satana,poti sa ma crezi ca ar fi fost ceva cu mult mai inspaimantator...
Silvio intelese,in sfarsit,ca Donatelli se referea la ancheta pe care o facuse cu cateva luni mai inainte in sudul Frantei.
Cum,la intoarcere,prietenul sau nu scosese o vorba in aceasta privinta,practic,nu avea habar de toata povestea.
-Nu prea pricep...
-Pentru ca nu cunosti intreaga poveste.Chiar si eu,desi s-au scurs atatea lui de cand am facut ancheta,tot nu reusesc sa-i inteleg intreaga semnificatie.Si totusi crede-ma,am avut toate elementele.I-am intrebat pe toti martorii,am consemnat faptele, am memorat si cel mai mic detaliu,am notat si cea mai neinsemnata conversatie.Si totusi trama pe care toate astea par a o desena ma arunca in cea mai adanca tulburare.Ca sa incep cu inceputul,ar trebui mai intai sa amintesc de itinerarul lui Zenon de Mongaillac.
Se ridica,pornind sa strabata sala in lung si-n lat,fiind limpede ca era dispus sa inceapa o lunga istorisire,insa camerlingul era epuizat;nu se simtea in stare sa o asculte.
-Umberto,suntem in conclav,zise el cu glas sfarsit.Ziua de maine risca sa fie una obositoare.N-am putea sa mai asteptam cateva zile?
-Tocmai ca nu,Silvio.Asa ceva nu mai sufera amanare.
-Dar...Daca povestea asta te-a tulburat atat de adanc de ce nu mi-ai vorbit mai din timp? De ce a trebuit sa astepti pana acum? Cum vrei sa-ti ascult povestea cand...
Raluca
Raluca
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 318

Data de inscriere : 24/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Alex Dum Feb 09, 2014 10:28 am

Cand tu o sa bagi next =)))Haide Ralu baga next-ul,doar nu vrei sa ne dezamagesti nu? Smile)
Alex
Alex
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 333

Data de inscriere : 28/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Raluca Mar Mar 18, 2014 8:34 am

-Trebuie sa ma asculti!
Surprins de tonul autoritar al prietenului sau,Silvio il privi o clipa.
-Asculta povestea asta,Silvio,insista Donatelli,te rog!
Camerlingul facu o figura resemnata si se afunda in jilt.In timp ce Donatelli incepea sa povesteasca,in Roma,departe,rasunau clopotele.Silvio Rampallo avu un zambet trist.Stia ca,de-acum,Umberto avea slabe sanse sa-i succeada suveranului pontif...


2
[size=18]Paris,cateva luni mai inainte...

[size=18]Zenon de Mongaillac se gandise mereu ca viata este un joc unde nu risti nimic participand si se vedea sfarsindu-si-o intr-un tinut al linistii si cetii,desavarsindu-si eruditia intre doua dusti zdravene de rachiu de ienupar.
-Sa-i multumim Cerului ca ne-a dat una dintre acele nopti fara luna si numai bune pentru activitati clandestine! sopti el catre tanarul de langa el.
Cu capul intre niste umeri firavi,adolescentul clantanea din dinti si nu parea dispus sa impartaseasca entuziasmul maestrului sau.Atentia ii era fixata pe versantul apusean al ridicaturii unde micul cimitir,ca o crusta de la o rana obrintita,forma o sinistra para intunecata.
-Am o presimtire rea,reusi el sa articuleze cu un glas tremurator.
Zenon isi stapani un zambet.Asa cum statea ghemuit,invatacelul sau parea ca un calut-de-mare.Ii aranja mantia.
-Mi se pare ca ti-e ca, frig.
[/size][/size]
Raluca
Raluca
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 318

Data de inscriere : 24/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Alex Joi Mar 20, 2014 7:19 am

Oare ce se poate intampla???
Trebuie sa vad next-ul!
Alex
Alex
Nivel 2
Nivel 2

Mesaje : 333

Data de inscriere : 28/07/2013


Sus In jos

Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera. Empty Re: Autopsia Satanei ~ Luis De La Higuera.

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum